Vířivky a trysky

Vířivá masáž se označuje jako whirlpool a je založená na cirkulaci vody, která proudí díky oběhovému čerpadlu do trysek, které jsou umístěné ve stěnách vířivky nebo bazénu. Trysky jsou většinou rozmístěny oblasti dolních končetin, horní poloviny těla a na zádové partie, vždy minimálně po dvou. Trysky je možné nastavit, aby bylo možné řídit směr a intenzitu masážního proudu. Skvělé trysky poskytují skvělou terapii.

Regulovatelné trysky ve vířivce

Některé trysky ve vířivkách jsou regulovatelné pomocí ovládacích ventilů na jednotlivé zóny, můžete si přizpůsobit potřebné množství vody, které působí na Vaše svaly podle fyzických dispozic.


Z hlediska trysek můžeme nazývat koupel ve vířivé vaně různými názvy. Airpool nebo také airmasáž je perličková podvodní masáž, která využívá účinku proudění vzduchu do vody ze vzduchových trysek ve dně vířivky. Stlačený vzduch je do trysek přiváděn z kompresoru a je předehříván na teplotu 35 – 45°C. Pro odpovídající masážní a relaxační účinky musí být směs vody a vzduchových bublinek co nejbohatší. U některých systémů se pro větší terapeutický efekt proudy přiváděného vzduchu obohacují kyslíkem.


Unikátní systém vyměnitelných trysek JetPaks

JetPaks trysky vířivky


Turbopool, někdy označovan také jako magic nebo combipool, je kombinací masážních způsobů doplněný o řadu důmyslných funkcí podle požadavků uživatele. Léčebný účinek vodní masáže je rozšířen o specifické působení předehřátého vzduchu, který je vháněn soustavou drobných, speciálně řešených injektorů do vířivky. Předehřátý vzduch napomáhá lokálnímu prokrvení tkáně v místě cílené aplikace a tím zvyšuje terapeutický účinek masáže.

Vířivková aromaterapie

K účinným formám vodních masáží patří například aromaterapie, chromoterapie a případně poslech relaxační hudby. Aromaterapie znamená, že jsou do vody dávkovány vonné olejové esence, které se používají ke zpříjemňujícím a zároveň i léčebným účelům.

Chronoterapie ve vířivce

Chromoterapie využívá světelné energie. Vlnové délky spektra bílého světla působí na tělo prostřednictvím pokožky a sítnice. Působení jednotlivých barev a jejich kombinací na lidskou psychiku umožňuje relaxační účinek hydromasáže.

Vířivka s vlastní terapií hudbou

Terapie hudbou, muzikoterapie, je používána již po tisíce let na celém světě a i v dnešní době se používá při řadě léčebných metod, od profylaxe bolesti k analgezii, od uklidňování k uvolňování. Voda podporuje přenos hudebních vibrací, které účinně dosahují na pokožku. 


Vyberte si vířivku se systémem JetPaks od Villeroy & Boch

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch




SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */