Vířivky a jejich srovnání DÍL 3.

Počet trysek ve vířivkách

Trysky představují základ vířivých van. Trysky z nich dělají unikátní zařízení pro vaši relaxaci. Mnoho lidí se domnívá, že při volbě vířivky je podstatný pouze počet trysek. Není to pouze v počtu, ale také v rozvržení trysek. Bude-li mít vířivka hodně trysek bez důmyslného rozložení, nemůžeme dosáhnout plnohodnotné hydromasáže. Je také důležité, jak jsou trysky  přichyceny. U levnějších vířivek může být jejich přichycení silikonem, který se časem uvolňuje a prosakuje jím voda.

U různých vířivých van nalezneme různé počty trysek. Srovnání některých vířivek v počtu trysek nalezneme v tabulce. V tabulce je uveden i počet osob, pro které jsou dané vířivky určeny.

Vířivky Villeroy & Boch 

Ve vířivkách Villeroy & Boch je speciální systém JetPak. Trysky jsou mnohem výkonnější a mohou i při plném výkonu pracovat současně. Panely JetPak je možné vyměňovat, takže si můžeme dopřát různé druhy masáží v jedné vířivé vaně. Existuje 16 druhů panelů JetPak, které můžeme měnit kdykoliv se nám zachce. Máme tedy velice vysoké spektrum možností umístěný trysek. Výhodou systému JetPak jsou pak i snížení množství potrubí ve vířivce. U tohoto systému je o 90 % méně potrubí než u ostatních výrobců. To je umožněno právě díky JetPak systému, protože není nutná konstrukce dlouhých přívodních trubek, větvení a dělících ventilů, což minimalizuje tření uvnitř trubek. Jedna trubka je přivedena k systému JetPak. Riziko úniku vody a vzduchu je tudíž sníženo na minimum. Díky vedení trubek převážně teplou vodou v lázni je dosaženo minimální tepelné ztráty.

 

Vířivka

Počet trysek

Počet osob

Villeroy Boch

Systém panelů Jet Pak

až 270 trysek

3-8 (dle typu)

Caldera Salina

40

7

Arctic Spa Signature

30

6

Arctic Spa Legend

51

6

Sundance Cameo

54

4-5

Hot Spring Limelight

50

6


Vyberte si vířivku Villeroy & Boch s více jak 200 tryskami

Vířivky řady Villeroy & Boch Design Line, Comfort Line a Premium Line mají unikátní systém vyměnitelných trysek JetPaks a tak se počet trysek u jednotlivých typů vířivek může vyšplhat až na 270ks.

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch


Z jakého materiálu vířivka je?

Akryl je základní materiál, ze které se vyrábí skořepiny vířivek. Ten se ale liší svou kvalitou a zpracováním. V průmyslu výroby vířivek se používají akryláty od různých výrobců z rozmanitých koutů světa a samozřejmě je v jejich kvalitě značný rozdíl. Jaký materiál tedy vybírat?

Pokud chceme skutečně kvalitní materiál, ze kterého bude vířivka vyrobena, můžeme vybírat z akrylátu od amerického výrobce. Tento materiál využívá při zpracování technologie a formování, díky které dosahuje hladkého povrchu bez bublin či jiných nerovností. Skořepina je tak odolnější a déle vám vydrží.

Laika samozřejmě nejvíce zaujme rozdíl v ceně. Nízká cena akrylátu - většinou čínského akrylátu - má své nevýhody. Postupem času mění barvu, má menší mechanickou odolnost a celkově není tak kvalitní. Pořídíte-li si vířivku z amerického akrylu, vydrží vám delší dobu, je silnější a odolnější proti poškrábání i přímému slunci.

Výrobce německých vířivek Villeroy Boch je celá konstrukce a vany vytvořena dle nejlepších možností. Základ UniBase je navržený, aby odolal všem povětrnostním vlivům. Je to lisovaná báze, která snižuje hluk a vibrace, a je vyrobena z robustních a trvanlivých syntetických materiálů.

Vstřikované lisované Z-nosné komponenty  UniFrame spojují základnu, skořepinu a skříňku do tvaru integrované nosné konstrukce nenapodobitelné přesnosti a pevnosti. Pod základnu je přidána podpora vysoce zatěžovaných ploch pro posílení celkové integrity lázně.  Každá skořepina se skládá z 3-vrstvého systému UniShell zajišťující extra pevnost a stabilitu. Zde se mísí akrylová pryskyřice odolná UV záření, ABS odolávající nárazu a hutný ztužovač a tím zajišťují, že vířivky Villeroy Boch mají dlouhou životnost, odolávají povětrnostním vlivům a jsou pohodlné.

Vířivka Villeroy a Boch

Filtrace vířivek

U vířivek je důležité, jaký je u nich instalován systém filtrace. Většina prodávaných vířivek je standardně vybavena ozonizátorem. Ozonizátor je přístroj vyrábějící malá množství ozónu, který se uvolňuje do vody a zajišťuje desinfekci a oxidační účinek.

Rozhodně je dobré se přesvědčit, že je vířivka tímto přístrojem vybavena. Některé levnější výrobky tuto důležitou součást neobsahují, a proto je lépe si trochu připlatit a mít pak menší starosti s celkovým ošetřováním vody.

U vířivek firmy Villeroy Boch je většinou instalován ozonátor profi DelOzone USA. Zároveň je u těchto vířivek unikátní trojitý filtrační systém Wellstring, díky kterému je voda ve vířivce stále křišťálově čistá. Funguje tak, že je přefiltrován celý objem vířivky až 8x za hodinu, filtruje se přes dva kartušové filtry s koloidním stříbrem. Tyto filtry okysličují a desinfikují vodu.


Unikátní systém filtrace s koloidním stříbrem

Systém filtrace s koloidním stříbrem




SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */