Vířivka a těhotenství

Máte doma vířivku a nevíte, zda si můžete užívat koupel, i když právě čekáte miminko? Odpověď od renomovaného porodníka je ano, není problém stran rizika pro těhotenství užívat vířivky po celou dobu gravidity.

Příjemná koupel ve vyhřáté koupelně uvolní vaše svaly, bolavá záda a píchání v boku. Velmi vhodné je současné využití vířivky a aromaterapie, můžete použít koupelový olej pro zvláčnění pokožky a jeho příjemná vůně působí blahodárně na psychiku.

Pozor na vystupování z vířivky

U využití aromaterapie je třeba dát pozor na výběr éterického oleje, zde najdeme pro těhotné různá omezení. Rizika spojená s využitím vířivky pro těhotné jsou hlavně při  vystupování z vany, aby se vám neudělalo špatně nebo jste neuklouzla a neublížila si. Je lepší, aby byl v blízkosti někdo, kdo na vás dohlédne.


Vyberte si svou vířivku Villeroy & Boch

K vířivé vaně umíme dodat bezpečnostní zábradlí, schůdky, nebo celou vířivku zapustit do terasy, tak aby se zvýšil komfort vstupu a výstupu z vířivky nejen v těhotenství, ale při každé příležitosti.

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch


Vířivka v těhotenství by neměla být horká

Koupel ve vířivce by neměla být horká, teplota vody nesmí přesahovat 38 °C. Délka koupele by měla být asi 15 – 20 minut. Horké koupele nejsou vhodné důvodu možnosti poklesu krevního tlaku. Horká voda rozšiřuje velké cévy a tím klesne ještě více krevní tlak.

Horké vířivé vany nebo parní koupele ve veřejných prostorech nejsou vhodné, aby nedošlo k mykotickým infekcím.



SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */