Termokryt na vířivku a proč jej používat?

Blíží se podzim, chladnější období a my se těšíme, jak budeme využívat naší vířivku a užívat si relaxace v klidu domova a přátel.

Pokud máme vířivku venku na zahradě, je velmi dobré myslet i na její zakrytí. Zakrytí vířivky nám pomůže jednak uchovávat teplo ve vířivce, téměř 90 % tepla uniká z vody právě přes hladinu. Pokud budeme používat termoizolační kryt, snížíme výrazně ztráty tepla a budeme mít vodu ve vířivce teplou i v mrazivém podzimním a zimním počasí.

Použití termokrytu

Použitím termokrytu na vířivku zároveň ušetříme také náklady na neustálé ohřívání vody. Investice za zakoupení termokrytu, popřípadě zvedáku termokrytu, se nám za chvíli vrátí, budeme tak šetřit spotřebu elektrické energie za ohřev vody. Termokryt těsně přiléhá na základní kabinet vířivky a proto nedochází k žádnému úniku tepla. 

Další výhodou používání termokrytu je ochrana vířivky před hrubými nečistotami. Zvláště v podzimním období velice oceníme, když nám termokryt bude chránit vířivku před napadáním nečistot jako je listí, jehličí nebo hmyz a nebo před deštěm a sněhem. I v letním počasí nám termokryt ochrání vířivku například před pylem. Touto ochranou chráníme nejen vířivku, ale také filtrační zařízení, které nemusí být tak zatěžováno a tím ho ochráníme před nadměrným opotřebením.

Termokryt na vířivce v interiéru

Pokud máte vířivku v interiéru, i zde j použití termokrytu výhodou. Chrání vířivku před prachem a zároveň se omezí kondenzace par a vlhkosti do dané místnosti.

Termokryt vířivky je také bezpečnostní záležitostí. Oceníte ho zejména pokud máte malé děti, vířívka bude zakrytá a tak do ní nemohou malé děti spadnou a nebo dojít ke zranění.

Díky termokrytu je naše vířivka připravená k použití okamžitě, nemusíme ji nijak složitě čistit nebo nahřívat.


Vyberte si vířivku Villeroy & Boch

Všechny vířivky Villeroy & Boch dodáváme vč. TERMOKRYTU a montáže. Možno dokoupit také ZVEDÁK TERMOKRYTU

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch


Výroba termokrytu vířivky

Termokryty jsou vyráběné z nejrůznějších materiálů. Kryty vířivek jsou z kvalitních a prověřených materiálů, aby se dosáhlo vynikajících a dostačujících izolačních vlastností. Nejčastěji to je z vysoce odolné koženky, případně z vysoce odolné textilie, která má teflonovou úpravu. Všechny materiály vynikají estetickým zpracováním, aby byl kryt sladěn s okolním. Materiály pro výrobu termokrytů jsou samozřejmě odolné proti mrazu a UV záření, jsou dostatečně pevné a odolné vůči rzi.

Některé termokryty mají speciální pěnu, která obaluje U profily v termokrytu a tím se vytvoří kryt, který má vysokou nosnost (např. pro vrstvu sněhu).

Zvedák termokrytu vířivky

K termokrytu vířivky si můžeme pořídit také zvedák termokrytu.

Manipulace s termokrytem může být například pro jednu osobu velmi složitá. Odstranit termokryt by tak bylo velmi náročné, je většinou potřeba jej přeložit napůl a poté přesunout mimo vířivku. Tuto činnost je lepší dělat ve dvou osobách. Navíc potřebujeme místo na odložení termokrytu.

A pokud si chceme užít relaxace, když manžel odvede děti k babičce, nebo jsme zkrátka doma sami a chceme si užít ten pořádný odpočinek, velmi oceníme zvedák, se kterým se  manipuluje velmi jednoduše a zvládne to každý, i žena.

Zvedák termokrytu nejen usnadní manipulaci s termokrytem, ale také zajistí bezpečné otevření vířivky a vytvoří soukromí a například ochranu proti větru.

Zvedáky se vyrábí se vzpěrami, ty je možné zvednout z jakékoliv strany. Pneumatické vzpěry zvedají kryt vířivky. Zvedací systém je podobný systému otevírání garážových vrat, k otevření je třeba jen minimálního výkonu.

Některé zvedáky se mohou obsluhovat pomocí klíčku, ten umožní zvedák bezpečně zamknout a chránit tak před nechtěným použitím například dětmi. 

Termokryt Termokryt

Vyberte si vířivku Villeroy & Boch

Všechny vířivky Villeroy & Boch dodáváme vč. TERMOKRYTU a montáže. Možno dokoupit také ZVEDÁK TERMOKRYTU

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch




SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */