Nejčastější dotazy při výběru vířivky

Kde se vyrábějí vířivky? Jaká je jejich kvalita a jsou v nich rozdíly?

Mezi jedny z nejzkušenějších evropských výrobců vířivek patří Německo, ale také Španělsko nebo Itálie. Naše německé vířivky jsou od firmy Villeroy & Boch a můžete jej vybírat na našich webových stránkách www.spa-virivky.cz. 

Na našem trhu se objevuje také mnoho dovozců čínských produktů, které jsou vydávány za evropské vířivky.

Ostatní vířivky jsou dovoz ze Spojených států amerických nebo Kanady. 
Rozdíly mezi vířivkami samozřejmě nalezneme. Existuje celá řada v různých cenových hladinách a podle toho se také odvíjí jejich kvalita. V Severní Americe jsou vířivky běžně dostupným spotřebním zbožím, jsou cenově dostupnější a to se odráží také na jejich kvalitě. Američtí výrobci vyrábí jak luxusní vířivky, tak vířivky "jednodušší" a proto levnější, které mají nižší kvalitu.

V Evropě se prodávají spíše dražší vířivky, které mají vyšší životnost. I design hraje velkou roli ve výrobě a prodeji. U vířivek jsou velké rozdíly ve kvalitě používaných materiálů a komponent.


Vyberte si vysněnou vířivku Villeroy & Boch

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch


Na co si dát pozor při koupi vířivky?

Koupě vířivky není malou investicí (pokud nechceme levnou variantu čínských produktů) a proto je dobré vždy zvážit, od jakého výrobce si chceme vířivku vybrat. Vířivka by nám měla sloužit desítky let a proto je dobré vybírat kvalitní výrobky. U Vířivek je důležitá jejich kvalita, aby měla vířivka nízkou spotřebu energie, snadnou údržbu, jednoduchý servis, historii dodavatele a další.

Je třeba dát si pozor na výrobce, někteří dodavatelé vydávají čínské nekvalitní vířivky za vířivky kanadské nebo americké, což se stává v dnešní době celoevropských trendem. Vždy je dobré vybírat přímo u autorizovaných prodejců daných výrobců. Naše společnost Eurowellness Vám nabízí přímo výrobky společnosti Villeroy $ Boch, Jacuzzi nebo například Teuco. Vždy vyžadujte, aby Vás dodavatel nechal vířivku vyzkoušet, a sdělil jaké má zkušenosti a reference.

 

Nízká cena vířivek (cca do 150 000,- Kč) by měla být varováním, ještě levnější vířivky jsou většinou rizikové.


Při výběru je dobré  vědět, zda budete mít vířivku venku nebo v interiéru. Vířivky jsou určeny většinou k celoročnímu provozu v exteriéru, jejich konstrukce a izolační systém zajišťuje energeticky a finančně nenáročný provoz. Využití teplé vířivky v zimním počasí například ve sněhu je nepopsatelným zážitkem.

Jaké jsou tvary vířivek?

Vířivky jsou kulaté nebo hranaté. Rozdíly v nich jsou pouze v ohledu na umístění vířivky. Důležité je na vířivce vnitřní uspořádání trysek - jaké tam jsou masážní pozice, kolik sedacích míst, kolik míst pro ležení atd.

Čím větší vířivka, tím větší jsou možnosti vnitřního uspořádání. Vnitřní uspořádání vířivek umožňuje výběr různých druhů hydromasáží, které můžete v průběhu koupele měnit. Některé vířivky - například vířivky Villeroy & Boch nabízí i možnosti výměnných masážních panelů (JetPak systém).

Jak mám pečovat o svou vířivku?

Péče o vířivku není žádná věda a zvládne ji opravdu každý.  Každý výrobce Vám dá k vířivce také návod, jak o ni správně pečovat, aby Vám vydržela co nejdéle. Při instalaci dostanete školení o péči o Vaši vířivku, vše Vám vysvětlí zaškolený technik při uvedení vířivky do provozu. Naše společnost nabízí také preventivní roční prohlídky. Jednou za rok se doporučuje ošetření kabinetu, popř. termokrytu.

Základem jakékoliv péče o vířivku je udržování vody pravidelně, správnými přípravky určenými k údržbě a čištění vířivky.

Pro koho je vhodné použití vířivky?

Relaxace je vhodná pro většinu lidí, odpočinek ve vířivce odstraňuje stres a napomáhá navození uvolnění a klidu. Vířivka je vhodná pro podporu léčby pohybového aparátu jako je artritida, revmatismus, kloubní onemocnění, využívá se pro rehabilitace po zranění. Koupel ve vířivce také zvyšuje imunitu, zlepšuje kondici a pohyblivost. Ve spojení s různými druhy aromaterapie dosáhnete maximálního pocitu uvolnění a psychické pohody.

Ve vířivce je vyšší teplota vody a proto je vhodné, aby použití vířivky konzultovali s lékařem kardiaci a lidé trpící vysokým krevním tlakem nebo cukrovkou. Teplotu vody ve vířivce je možné samozřejmě měnit dle Vašeho přání, ale pro správný účinek je dobré, aby teplota vody byla nad úrovní teploty těla.

Používání vířivky v těhotenství je možné, ale zde by měl být větší nárok na hygienu.

Vířivku není vhodné používat pod vlivem alkoholu a omamných látek. 


Vyberte si vysněnou vířivku Villeroy & Boch

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch




SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */