Jak vyčistit vířivku

Venkovní akrylátová vířivá vana představuje luxusní způsob relaxace a odpočinku. Aby však zůstala ve špičkovém stavu a plně plnila své funkce, je nezbytné pravidelně ji čistit. V tomto článku se dozvíte, jak na to, jaké čistící prostředky a příslušenství použít, a kdy provést čištění.

Čištění akrylátové vany: Postup a doporučení

Použití vhodných čistících prostředků pro vířivky:

Pro čištění venkovní akrylátové vířivky se doporučuje používat specializované čistící prostředky, které jsou šetrné k povrchu a nezpůsobují poškození. Jeden z doporučených produktů je Spa Rohrreiniger, který je určen k čištění cirkulačního systému. Použití tohoto čistícího prostředku před vypuštěním vody z vířivky pomáhá odstranit nečistoty a bakterie.

Použití správného nástroje:

Pro čištění povrchu vany použijte měkkou houbu nebo hadřík, který nezpůsobí poškrábání akrylátu. Vyvarujte se drsným houbám nebo kartáčům, které by mohly poškodit povrch.

Důkladné opláchnutí povrchu vířivky:

Po čištění vany vždy důkladně opláchněte vodou, abyste odstranili veškeré zbytky čistícího prostředku.

Čas na čištění: Kdy a jak často?

Pravidelné čištění:

Pro udržení optimální hygieny a výkonu vířivky doporučujeme čistit venkovní vířivku pravidelně, ideálně každých 4-6měsíců měsíců za předpokladu, že pravidelně a dle návodu používáte chlorobou nebo bezchlorovou chemii a Ozonátor. Tímto způsobem zabráníte hromadění bakterií a nečistot.

Čištění před zimním obdobím:

Před příchodem zimy je vhodné provést důkladné čištění, protože vířivku pravděpodobně nebudete používat tak často. Čistící prostředky, jako je Spa Rohrreiniger, mohou být v tuto dobu zejména užitečné k odstranění nečistot z cirkulačního systému.

   Použití udržovací chemie při napouštění vířivky:

Spa Rohrreiniger před vypuštěním vířivky:

Před vypuštěním vody doporučujeme použít Spa Rohrreiniger. Tento produkt pomáhá eliminovat usazeniny a nečistoty z cirkulačního systému, což přispívá k lepšímu výkonu a hygieně vířivky. Postupujte podle návodu.

Následně, po vypuštění vířivky, použijte standardní ocet smíchaný (přiměřeně) s vodou v kbelíku a jemný hadřík na očištění zbytků nečistot a spláchtěte proudem vody. Pokud se vířivka "touto" vodou naplní tak je nutné ji vypustit a ideálně vířivku vytřít do sucha.

Následně vířivku napustíme a znovu aktivujeme.

Udržovací chemie nebo Aqua Finesse:

Při znovu napouštění vířivky doporučujeme použít udržovací chemii, jako je Whirlpool set, nebo bezchlorovou chemii, například Aqua Finesse. Tyto produkty pomáhají udržovat správnou rovnováhu chemikálií ve vodě a chrání povrch a technické části vířivky. tady

Chemie Aqua Finesse Whirlpool set mini - rohringer

S pravidelným čištěním a používáním vhodných čisticích prostředků a udržovací chemie si zajistíte, že vaše venkovní akrylátová vířivka zůstane v optimálním stavu, což vám umožní plně si užít relaxaci a pohodu, kterou nabízí.

 



SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */