Infrasauny - Infrakabiny

Infrasauny jsou speciálním druhem sauny, které oproti finským saunám neprohřívají vzduch, ale prohřívají tělo zevnitř. V klasické finské sauně dosahuje teplota uvnitř sauny okolo 90-95°C, u infrasaun je teplota mnohem nižší a proces saunování je jednorázový, nemusí se opakovat „saunové cykly“.

Infrasauna uvolňuje svalové napětí, prohřívá celé tělo, svaly a klouby, odstraňuje psychické napětí, uvolňuje mysl a pomáhá k relaxaci celého těla.

U infrasaun nebo infrakabin je nutné dbát na jejich konstrukci, způsob ohřevu, rozměry a jejich vnitřní výbavu. Samozřejmě všechny tyto součásti můžete sehnat v různých cenových rozmezích a i zde samozřejmě platí, že je lepší koupit si kvalitnější součásti, které Vám vydrží déle a budou mít mnohem lepší účinky. Seženete infrasaunu v ceně okolo 20 000,- Kč, ale po čase zjistíte, že jste si koupili jen drahou ohřívací kabinu. V Eurowellness Vám poradíme, na co si dát pozor a vysvětlíme, co všechno se může lišit u kvalitních infrasaun a u obyčejných infrasaun.

Infrasauny se těší stále větší oblíbenosti mezi lidmi a stále je vyhledává více klientů. Jejich použití je mnohem rychlejší než klasické sauny a výsledek jejich terapie je obrovský. Infrasauna také vyžaduje menší prostor na její vybudování v prostředí Vašeho domova.

Pokud potřebujete poradit s výběrem infrasauny, kontaktujte nás, Eurowellness, a my Vám rádi pomůžeme s tím nejlepším výběrem. 

Výhody infračerveného záření - infrasauny

Druhy infračerveného záření

Energie, která se k nám dostává prostřednictvím slunečního záření, je na Zem přepravována pomocí elektromagnetického záření jako paprsky. Spektrum slunečního záření lze rozdělit na záření ultrafialové (vlnová délka pod 380 nm) záření viditelné (vlnová délka 380 až 780 nm) záření infračervené (vlnová délka přes 780 nm). Infračervené záření se ještě rozděluje na krátké IR záření – IR-A a střední vlny IR-B. Existuje také infračervené záření o dlouhých vlnách IR-C, které neproniká atmosférou je tedy vytvářeno uměle, pro svoje terapeutické vlastnosti.

Infračervená terapie přináší všechny výhody přirozeného slunečního záření bez jakýchkoli jeho negativních efektů.

Infračervená energie proniká přibližně 4 cm hluboko do těla. Tím zlepšuje krevní oběh a zároveň vyživuje poškozené tkáně.

 

 Proč si vybrat infrasaunu nebo infrakabinu

 

Pronikání infračerveného světla

Pouze širokospektrální infračervené záření, od dlouhovlnného záření typu IR-C až ke krátkým vlnám typu IR-A, umožňuje optimální vstřebání tepla do všech vrstev pokožky.

Pokud jsou aplikovány pouze samotné dlouhé vlny (IR – C), teplo je vstřebáno pouze do vnějších a velmi slabých vrstev pokožky. Pokud je však teplo vstřebáváno do hloubky několik milimetrů do všech vrstev pokožky, teplo může být dodáváno ve větší míře a riziko hromadění tepla a teplotní tlaku je značně sníženo. Fungují tak i tepelné senzory v těle, které jsou velmi důležité jako ochranný mechanismus.

Tohoto zvláštního efektu je ovšem dosaženo pouze u širokospektrálního infračerveného záření, které zahrnuje typy IR-A, IR-B a IR-C. Teplo je vstřebáváno přímo do těla. 

Jak funguje infrasauna?

Infrasauna je kabina, ve které jsou infrazářiče, které vyzařují infračervené záření, které prohřívá náš organismus.

Topidla, která mohou být v infrasaunách mohou být z těch levnějších keramická nebo magnesiová, dražší varianty jsou pak karbonová nebo redlight topidla. Mezi nejkvalitnější zářiče patří zářiče Vitae, které vyzařují celé infračervené spektrum a mají neomezenou životnost a okamžitě vyzařují teplo.

Topidla v infrasauně

Keramická topidla patří mezi nejlevnější typ topidel a vytváří velmi vysokou povrchovou teplotu a zářiče v nich jsou chráněné ochrannou mřížkou. Rychle se nahřívají na požadovanou teplotu. Zářiče vyzařují pouze IR-B a IR-C záření.

Magnesiová topidla se označují incoloy a jsou velmi podobné keramickým topidlům. Jejich vnější vrstva je vyrobená z kovové slitiny. Tato topidla se rychle nahřívají a dosahují vysokých provozních teplot. Zářiče vyzařují pouze IR-B a IR-C záření.

Karbonová topidla jsou tvořená tenkými pásky karbonu, zajišťují rovnoměrnější a efektivnější rozložení infračervených paprsků. Nahřívání topidel je pomalejší. Karbonová topidla mají delší životnost.

Redlight topidla se nahřejí okamžitě, jsou tvořena trubicemi z křemičitého skla. Tato topidla vyzařují také intenzivní sálavé teplo a zároveň i světlo, které působí velmi pozitivně na psychiku a duši klientů a umocňují tím terapeutický prožitek.

 

Typy infrazářičů pro infrasauny

 

Kvalita infrazářičů

Infrazářiče je to nejdůležitější, co v infrasauně je. Bohužel nepoznáte, zda máte v kabině pouze teplo nebo zda Vám infračervené světlo také pomáhá terapeuticky. Je tedy důležité dát na výběr infrazářičů velký pozor.

Levné infrazářiče Vám nedají to, co zářiče kvalitnější. Jak jsme již psali výše, keramické zářiče jsou nejlevnější variantou, ale jejich kvalita je vysoce odlišná od dražších typů. Levné zářiče mají velmi nízký terapeutický účinek, a proto se Vám pak může zdát, že infrasauna není k ničemu a nebudete pozorovat žádný účinek.

Infrazářiče mají rozdílný typ vyzařovaného záření a také je rozdíl v hloubce průniku infračervených paprsků do Vašeho těla. Zářiče jsou o to lepší, o co větší spektrum paprsků vytváří.

Zářiče Vitae

Infrakabiny od naší společnosti Eurowellness používají kvalitní zářiče značky Vitae, které mají své specifické vlastnosti. Mezi ně patří vyzařování kompletního spektra infračerveného záření – jedná se o krátké vlny IR-A, střední vlny IR-B a dlouhé vlny IR-C. Ty neproniknout atmosférou a vytváří se pouze uměle, právě pro své léčivé účinky. Účinnost těchto zářičů je až 90%.

Díky tomuto kompletnímu spektru infračerveného záření mají tyto zářiče prokazatelní terapeutické účinky. Patří mezi ně stimulace krevního oběhu, snižování svalového napětí, ztuhlosti, odstranění bolesti, likvidace virů a bakterií, ale i celková regenerace organismu.

Tyto zářiče Vitae se okamžitě rozehřejí, hned pracují na plný výkon (na rozdíl od levnějších keramických, kterým trvá zahřátí zářivek několik desítek minut). Zářič Vitae se spustí na plný výkon méně než za jednu sekundu.

Zářivě Vitae jsou vyrobeny v Německu, nejvyšší kvalitou firmou EOS. Mají vysoce intenzivní a široký úhel záběru a mohou být ztlumeny vhodnými řídicími systémy.

Zářiče se prodávají ve 3 různých výkonových režimech – 350W, 500 W a 750 W. Jedná se o kompletně předmontovaný zářič s odolným pouzdrem z nerezové oceli.

Dřevo infrasauny

Infrasauna je vyrobená z kvalitního dřeva, často kanadského jedlovce hemlocku, který je proslulý svoji jemnou strukturou a neměnnou stabilitou. Nevýhoda tohoto dřeva je v jeho zpracování. Masivní výroba snižuje jeho kvalitu, řemeslné povedené je u levnějších typů na nižší úrovni a je pak poznat na detailech infrasauny – například na zakončení hran dřeva nebo čistoty spojů.

Rozdíl v kvalitě infrasauny může být vidět i na použitých pantech a spojovacím materiálu.

Dražší infrasauny mají lepší zpracování, některé infrasauny jsou vyráběny přímo v České republice, jako každý kus zvlášť, takže každá infrasauna je orignál. Z dřevin je používaný skandinávský smrk nebo masivní cedr.

Panorama infra sauna

Vybavení infrasauny

Další velmi rozdílný prvek je vybavení infrasauny. V infrasauně můžete mít zabudovaná MP3 přehrávač, osvětlení a další „věci navíc“. V těch je možnost opět velmi rozdílné kvality. V našich infrasaunách Eurowellness najdete nejkvalitnější výbavu a nemusíte se bát, že Vám například hudba přestane po několika použitích sauny hrát, protože se rozbije přehrávač a vy budete muset shánět nový. Doplňkovou výbavu si u nás můžete samozřejmě vybrat a všechno „doladíme“ přesně podle Vašich představ.

V našich infrasaunách najdete jednoduché ovládací panely, nemusíte studovat dlouho návod, všechno je jasně dáno a vše Vám vysvětlíme, jak funguje. Naše infrasauny mají jednoduché a přehledné digitální ovládací panely a zářiče, které se rychle nahřejí, a vy se nemusíte o nic starat a jen si užíváte infračervené terapie.



SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */