Ceny vířivek, jak nenaletět

Nejčastějšími vlastnostmi, podle kterých vybíráme vířivku jsou tvar a celkový design vířivky, dále rozložení a typ míst, cena, někdy výrobce. Jen málo lidí zajímá výkon a použitý materiál na výrobu vířivky a také zda poskytuje prodejce servis.

Výběr velikosti vířivky

Nejprve je důležité určit si, jak velkou vířivku hledáte. Chcete ve vířivce pouze relaxovat nebo hledáte zábavu s přáteli či rodinou? Přemýšlejte tedy, pro kolik osob hledáte vířivku a jak ji chcete využívat. 

Umístění vířivky

Další otázkou je kam vířivku umístit. Místo by mělo být snadno přístupné.  Plánujete-li umístit vířivku na terasu, zvažte její nosnost a přístup. Špatný přístup nebo nízká nosnost mohou zkomplikovat, prodražit nebo dokonce znemožnit instalaci vířivky.

Většina vířivek má pevně formované sedáky, takže vaše poloha i směřování trysek je předem dané. Některé vířivky mají měkkou vnitřní část a tím umožňují libovolnou polohu i pozici u masážních trysek. Speciální řešení nabízí firma Villeroy & Boch, kteřá nabízí své vířivky se speciální technologií JetPak, kdy jsou jednotlivé trysky umístěny v panelech a ty jsou měnitelné!

Hlučnost vířivky

Důležitá je také hlučnost provozu vířivky. Hluk z provozu vířivky může rušit nejen vás samotné, ale může vadit také sousedům. 

Cena vířivky

Často se při výběru vířivky klade větší důraz na pořizovací cenu než na provozní náklady. Přitom u některých vířivek provozní náklady převýší pořizovací cenu již po několika letech. Technologie ohřevu, příkon a izolace se u jednotlivých vířivek liší. Rozdíl ve spotřebě je často několikanásobný. Dříve byl izolován jen akrylát, tuto izolaci má dnes již každá vířivka. Pokud ne,  je vhodná maximálně do interiéru a s největší pravděpodobností se jedná o masážní vanu.

Izolace není tou nejviditelnější částí vířivé vany, ale nekvalitně zpracovaná izolace nám může v zimním období pěkně zdražit provozní náklady a tedy i celkovou cenu vířivky. Volte takovou izolaci, která bude adekvátní k prostředí, kterému vířivku budete vystavovat. Obzvláště si dejte pozor při umístění v exteriéru.


Vyberte si vířivku Villeroy & Boch podle svého rozpočtu

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch


Čerpadlo a poměr cena/výkon vířivky

Další věc, které bychom si měli všimnou, je čerpadlo. Čerpadla ve vířivkách se liší poměrem cena / výkonu a spotřeby. Některá čerpadla spotřebují velké množství energie bez adekvátní výkonu. Rozdíl může byt až trojnásobek spotřeby elektřiny. Souvisí s tím i životnost čerpadel.

Kvalitní řešení vířivky

Skořepina / obal vířivky a cena za design

Skořepina vířivky je viditelná a hlavně úplně ta první věc u vířivky, na kterou se díváme. Jsou hlavní 3 výrobci barevného akrylátu na světě -  USA (Aristech),  USA – (Lucite) a Čína -akrylát se používá zřejmě pouze na vířivky vyráběné právě v Číně, jde o levnější náhražku výše uvedených. Nekvalitní akrylát poznáte již  po roce až dvou letech používání, kdy  se na akrylátu objeví bubliny,  které můžou až prasknout. Dalším problémem je technologie výroby akrylátu. Je dobré, když je akrylát pokryt Barier coat a Skin coat, které zaručují nejlepší přilnavost.

 

Cena vířivky a její masážní účinnost - trysky

Vířivku dělají trysky, zajišťují nám to, proč si vířivku kupujeme, hydromasáž. Hydromasáž je nejlepší způsob uvolnění svalů a relaxace. Voda nás nadnáší, uvolňuje celé tělo a proudy vody jemně masírují svaly. Co se materiálu týče, trysky ve vířivkách jsou vždy z plastu. Jiný materiál zde nejde použít. Nezáleží na počtu trysek ve vířivce, ale na jejich rozmístění a typu. Kvalitu trysek neposuzujeme podle použitého materiálu, ale podle zpracování.

Levné vířivky mají často jen přímé trysky. Přímé trysky mají sice pocitově větší tlak, ale po chvíli Vás začnou svědit a musíte se ve vířivce začít vrtět. Je to jako by Vás masér tlačil stále na jednom stejném místě. Další možností jsou rotační trysky, masírují tělo a svaly.

Nejvalitnější trysky s technologií JetPak

Jedny z nejkvalitnějších trysek a nejspíše i nejlepší volbou v poměru cena/výkon jsou trysky s tzv. technologí JetPak. Jedná se o unikátní technologii, kterou dává do svých vířivek výrobce Villeroy & Boch. Trysky nejsou ve vířivce na pevno ale jsou upevněny na mobilních panelech, které si uživatel může libovolně přikupovat a individuálně ve vířivce měnit. Na své si tak přijde úplně každý.

Trysky vířivky  s technologií JetPak

Prodejců vířivek je dnes opravdu velké množství. Je vhodné najít si výrobce, který Vám zároveň zaručí i servis vířivky. Doporučujeme, abyste si s každým prodejcem osobně promluvili a zjistili základní fakta o nabízených vířivkách a až poté si vybrali toho nejlépe vyhovujícího vašim požadavků.



SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */