Vonné esence do vířivky

Relaxace ve vířivé vaně, v bublinkách, je příjemná a prospěšná a díky aromaterapii může být i voňavou  a blahodárnou procedurou  pro celé tělo, duši a mysl. Požitek z vířivky si  můžeme užít v klidu domova nebo ve wellness centrech. Vířivka je místem, kde si můžeme popovídat s přáteli, komunikovat a užívat si energické vodní masáže, nechat svou mysl toulat se při ohlušujícím hluku perlivé koupele.

Vonné esence do bazénů a vířivek

Do masážních bazénů a vířivek si můžeme, jako například do koupele do vany, přidat vonnou esenci. Aromaterapie zmírňuje nejrůznější obtíže jako je úzkost, vyčerpání nebo stres, působí pozitivně při zažívacích potížích nebo nemocech dýchacího ústrojí. V kombinaci s horkou lázní je pak účinek aromaterapie komplexní.

Vonné esence

Aromaterapie

Na konci těžkého dne není nic lepšího než si dopřát koupel ve whirlpoolu. Tato koupel uvolní naše napětí. Díky různým druhům aromaterapie bude vaše relaxace ve vířivém bazénu vždy jiná. Ať už potřebujete uvolnit dýchací cesty, navodit intimní atmosféru či nostalgicky zavzpomínat na letní dny plné vůní květin, vždy naleznete tu správnou esenci.

Pro masážní bazény, vany, whirlpooly a vířivky by se měla používat pouze kosmetika a produkty určené a vhodné do masážních bazénů.

Speciální esence, které se používají do masážních bazénů neobsahují alkohol, jsou šetrné k akrylátovému povrchu skořepiny a veškeré technologii vířivek a k zejména filtraci. Je důležité, aby esence nezanášely filtr. Esence jsou pH neutrální, nepění a neovlivňují chemickou rovnováhu.

Esence mají kosmetický účinek.

Esence z aromaterapie pro vířivky mají i kosmetický účinek, zanechají kůži vláčnou a hydratovanou. Do lázně se přidává malé množství. Dávkování je značně individuální a záleží na vaší momentální náladě a vnímavosti vůči aromatickým esencím. Běžně se doporučuje 3 - 5 ml na 1m3 vody ve vířivce. Vůně z vody postupně vyprchá, můžete při každé koupeli použít jinou esenci.

Velmi oblíbené jsou zejména bylinkové aromaterapeutické esence, které mají prokázaný léčebný účinek, např. levandule, eukalypt nebo jasmín. V zimním období se uplatní takové, které mají také antiseptické  účinky. Vybírat lze ale i z vůní ovocných, sladkých nebo svěžích.

Vůně se prodávají tekuté s více hydratačními složkami nebo krystalické s vyšším obsahem minerálů. Do masážního bazénu lze také nechat zabudovat samostatné zařízení pro aromaterapii. Tam pak stačí vložit náplň v podobě vonících korálků a provoněný vzduch pronikne do vody systémem vzduchových trysek.

Vonné esence do vířivky

Esenciální oleje

Eukalyptus

Esenciální oleje z eukalyptu jsou bezesporu nejpoužívanější esencí v saunách, páře i vířivkách. Eukalyptus navozuje pocit dokonalé čistoty a síly, doporučuje při onemocněních dýchacího ústrojí pro svoji schopnost pročistit průduškové trubice.

Máta

Máta je osvěžující esenciální olej. V mnoha zemích světa se máta využívá při přípravě nápojů a pokrmů. Je také známa jako povzbuzující afrodiziakum.

Levandule

Levandule je rostlina používaná v aromaterapii po tisíciletí. Esence z levandule je vhodná při psychickém vypětí, pomáhá při bolestech hlavy, chřipce a dýchacích potížích

Citrón

Vůně citronu s ostřejším dřevitým prvkem pro ještě intenzívnější zážitek koupele. Vonná esence je silně antiseptická, podporuje koncentraci. Má antivirální a repelentní účinky.

Mandarinka

Esence z mandarinka působí jako osvěžující vůně s výrazným stimulačním účinkem. Vůni mandarinky mají obzvláště rády děti. Používá se také při bolestech hlavy a migrénách, kdy uvolňuje napětí našeho organismu. 

Pomeranč

Pomerančová esence působí antidepresivně, osvěžuje a uvolňuje, využívá se při horečce a nechutenství.

 

Vonné esence


Vířivky ve kterých lze tyto esenciální oleje používat

Ve všech vířivkách značky Villeroy & Boch lze používat esenciální oleje a vůně do vířivých van. Zakoupit vůně do vířivky můžete u nás na e-shopu.

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch




SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */