Jak zazimovat vířivku

Pokud se rozhodneme z nějakého důvodu vířivku v zimě nepoužívat, jedeme například na delší dobu do zahraničí, vířivka je na chatě, kam v zimě nejezdíme apod., doporučuje se následující postup.

Vířivku se doporučuje nevypouštět, upravit v ní chemickou rovnováhu vody a vyčistit její filtr. Dále je doporučeno stáhnout teplotu na protimrazovou úroveň a snížit filtraci na hodinu v cyklu. Toto je nejefektivnější a nejšetrnější postup, který neohrožuje dlouhou životnost vašeho wellness.

Vířivky je také možné vypustit a zazimovat. Vypuštěním vířivky se ale vystavujeme řadě rizik jako je například zamrznutí zbytkové vody v potrubí nebo vyschnutí a poškození těsnění, korozi kovových částí atd.

Pokud se k zazimování rozhodneme, je rozhodně bezpečnější využít  odborných služeb servisního oddělení, čímž minimalizujeme možné problémy. Zazimovat vířivku je možné při jejím dlouhodobém nepoužívání. Tato doba nevyužití vaší vířivky je myšlena doba větší jak jeden měsíc.

Součástí tohoto zazimování je kompletní vypuštění vody a všech vnitřních částí vířivky tak, aby nedošlo k zamrznutí vody, tj. vypuštění vody ze skořepiny, hadic a čerpadel. Dále musí být provedeno prosušení potrubí vířivky kompresorem a její kompletní vysušení (vysušení vnitřku skořepiny, očištění podhlavníků a krytu).

Je také zapotřebí vyčistit vnitřek vany, povolit všechna šroubení, odsát vodu z fontán a provést zběžná kontrolu stavu vířivky a jejich technologií. Toto kompletní zazimování vířivky je možné objednat jako službu u naší společnosti Eurowellness. Tato služba není závislá na typu vířivky.


Služba desinfekce a zazimování vířivek Villeroy & Boch

Doporučujeme zákazníkovi alespoň dvakrát ročně provést vyčistění a desinfekci vířivky. Jedná se o kompletní vypuštění staré vody, desinfekci vnitřního potrubí, demontáž všech regulovatelných vodních trysek a jejich čištění. Vytření celé vany a její opětovné napuštění čistou vodou. Nadávkování chemie. 

Zazimování a desinfekce vířivky


Renovace akrylátu vířivky

Během používání vířivky se akrylát vany může lehce poškrábat. Tento poničený akrylát je možné částečně nebo zcela renovovat, aby vypadal jako nový, bez jakýchkoliv rýh a škrábanců.

Také u dřevěného kabinetu lze provést renovaci. Neošetřený kabinet musí odolávat vůči okolním povětrnostním vlivům, škůdcům aj. Ošetření dřevěného kabinetu, jeho opětovné lakování, se doporučuje jednou ročně. Dřevo bude chráněno a bude si stále udržovat svůj odstín.

Renovaci akrylátu i ošetření a renovace dřevěného kabinetu si můžete objednat jako službu u naší společnosti Eurowellness.

Zazimování vířivky

Desinfekce vířivky

Každému majiteli vířivky je doporučováno alespoň dvakrát ročně provést vyčistění a desinfekci vířivky. Součástí této desinfekce je kompletní vypuštění staré vody, desinfekce vnitřního potrubí, demontáž všech regulovatelných vodních trysek a jejich čištění. Celá vana by se měla vytřít a poté opětovně napustit čistou vodou a nadávkovat novou údržbovou chemii. 

Vyčištění vířivky (desinfekce potrubí, demontáž trysek, kompletní vyčištění a opětovné napuštění vodou), jehož součástí je i nadávkování chemie, si můžete objednat jako službu u naší společnosti Eurowellness.

 


Vyberte si vysněnou vířivku Villeroy & Boch

Doporučujeme zákazníkovi alespoň dvakrát ročně provést vyčistění a desinfekci vířivky. Jedná se o kompletní vypuštění staré vody, desinfekci vnitřního potrubí, demontáž všech regulovatelných vodních trysek a jejich čištění. Vytření celé vany a její opětovné napuštění čistou vodou. Nadávkování chemie. 

Zazimování a desinfekce vířivky




SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */