Na co si dát pozor při koupi vířivky

Uvažujete nad koupí vířivky do Vašeho domu, ale nevíte, zda si koupit vířivku novou nebo použitou? Jaký je rozdíl mezi vířivkami od různých výrobců? Jaké jsou možnosti a rozdíly ve vířivkách?

 

Mobilní nebo pevná vířivka

Na začátku si musíte promyslet, jestli si chcete pořídit vířivku pevnou nebo mobilní. Mezi mobilní vířivky patří například nafukovací vířivky. Výhodou nafukovacích vířivek je to, že se dají snadno přemístit na jiné místo, popř. se dají převézt, kam budete potřebovat - třeba v letním období si ji můžete převézt na chalupu, v zimě ji můžete mít umístěnou doma a tak užívat si relaxace na více místech.

Nafukovací vířivky

Nafukovací vířivky mají jednoduchou instalaci, jen se nafoukne, napustí, zapojí do zásuvky a můžete se jít vykoupat. Nevýhodou nafukovacích vířivek je to, že mají omezený počet trysek a tím mají jednodušší systém masáží. V nafukovacích vířivkách nejsou pevná sedátka a jejich ohřev všeobecně trvá déle, protože mají mnohem méně výkonější jak topení tak samotné trysky.

Pevná vířivka

Pevná vířivka má přesný počet míst, sedátka jsou jasně stanovená a s tím i možnosti masáží a počet trysek. U vířivek Villeroy Boch s technologií Jet Pak máme například možnost rozšiřovat si spektrum masáží zakoupením dalších Jet Paks panelů. Pevné vířivky mají pevnější konstrukce, můžeme je zapustit do země nebo do terasy a vytvořit tím design celé terasy. Jsou také výkonější jak po stránce ohřevu tak víření.


Vyberte si vysněnou vířivku Villeroy & Boch

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch


Výrobce vířivek

Další věcí, na kterou je dobré si dát pozor při koupi vířivky, je její výrobce. Na trhu najdeme velké množství výrobců a prodejců vířivek. Vířivky, které jsou vyráběné v Číně mají většinou mnohem nižší kvalitu. Například akrylát vířivky, který je vyrobený v Číně, často praská a Vaše vířivka začne mít na povrchu bublinky, které prasknou a poškodí se tak její obal.

Cena vířivky

Ceny vířivek se pohybují v široké škále. Jak si tedy vybrat tu správnou? Nejlevnější neznamená vždy nejlepší. Jaký je tedy mezi nimi základní rozdíl?

Kupujte jen vířivky s kvalitními čerpadly a díly!

Rozdíl, který pocítíte během používání vířivky, je cena za její provoz. Levné vířivky (pořizovací cenou) se Vám můžou během let pěkně prodražit. Levnější vířivky mají čerpadla, která mají vysokou spotřebu a čím déle ji budete používat, tím více zaplatíte za její provoz. Po několika letech zjistíte, že už jste vířivku cenou za její provoz několikrát přeplatili.

Dejte pozor na izolaci vířivek!

Dalším rozdílem je její izolace. Čím kvalitnější izolaci vířivka má, tím dochází k nižším  únikům tepla a tudíž k nižším nákladům na další ohřev vody.

Pozor na rozvod vody v trubkách vířivých van!

Většina výrobců vířivek vede ke každé trysce jednu přívodní trubku a to je velmi zlé. Nejen, že se zvyšuje riziko únikovody, ale také jakékoliv jiné závady a to není to nejhorší. Díky více záhybům a tenkým trubkám k jednotlivým tryskám se snižuje výkon celé vířivky. Velmi kvalitní vířivé vany to řeší jiným způsobem. Vyhledejte např. výrobce vířivek Villeroy & Boch a zjistítě, že mají až o 90% méně potrubí v celé vířivce a snižují tak veškeré rizika na minimum a zároveň zvyšují výkonnost a úspornost vířivky na maximum.


Vyberte si vysněnou vířivku Villeroy & Boch

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch


Nová vs. použitá vířivka

Pokud si chcete koupit bazarovou vířivku, i zde je třeba velké ostražitosti. Je třeba si velmi důkladně prohlédnout vířivku kupovanou od někoho, abyste věděli, v jakém stavu jsou trubky, čerpadla, filtrace. Bazarová vířivka by Vás mohla stát mnohem více peněz, než nová, pokud v ní budete muset měnit veškeré komponenty.

Vždy je dobré, nechat si stav vířivky posoudit odborníkem, který Vám vše vysvětlí, poradí a zkontroluje celou vířivku.

 



SERVIS | OBCHOD

+420 774 064 741
+420 777 064 741
+420 604 103 684

Kontaktovat

/* */